ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ

 

agia galini harborΗ Αγία Γαλήνη είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό στα νοτιοανατολικά παράλια του Νομού Ρεθύμνου και απέχει 58 km από την πόλη του Ρεθύμνου και 68 Km από την πόλη του Ηρακλείου. Στο χωριό μπορείτε να θαυμάσετε το εξαιρετικό περιβάλλον και να απολαύσετε το εξαιρετικό κλίμα. Ο σημερινός πληθυσμός του χωριού είναι περίπου 1000 μόνιμοι κάτοικοι. Τα σπίτια είναι χτισμένα αμφιθεατρικά μέχρι ψηλά τους λόφους και έχουν όλα πανοραμική θέα προς το Λιβυκό Πέλαγος.

Η Αγία Γαλήνη είναι ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα της Κρήτης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι πρώτοι επισκέπτες ξεκίνησαν να έρχονται στη δεκαετία του 1960 και έκτοτε καθιερώθηκε ως ένας αγαπημένος προορισμός. Είναι το κατάλληλο μέρος για οικογενειακές διακοπές αλλά και για διασκέδαση.

 

agia galini beachΗ παραλία της Αγίας Γαλήνης είναι μια όμορφη και καθαρή παραλία προστατευμένη από τους ανέμους και τα έντονα θαλάσσια ρεύματα. Απλώνεται ανατολικά του χωριού σε απόσταση 200μέτρων από το λιμάνι.

 

 

 

 

 

agia-galini-neightΥπάρχει μία μεγάλη ποικιλία από ταβέρνες και εστιατόρια καθώς επίσης bar και καφετέριες που φωτίζουν και ολοκληρώνουν τη νυχτερινή ζωή της Αγίας Γαλήνης. Μπορείτε να κάνετε αναζωογονητικά μπάνια και θαλάσσια σπορ στη θάλασσα του Λυβικού Πελάγους ή να πάτε μακρινούς και ήσυχους περιπάτους στα βουνά γύρω από το χωριό.

 

 

 

 

Daedalus and IcarusΣτην Αγία Γαλήνη βρίσκεται η σπηλιά του Δαίδαλου, όπου σύμφωνα με το μύθο εκεί κρυβόταν ο ίδιος μαζί με το γιό του Ίκαρο όσο καταδιώκονταν από τον βασιλιά Μίνωα. Κατάφεραν να πετάξουν προς την ελευθερία χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια φτερά που κόλλησαν με κερί.
Ο βράχος τον οποίο ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος χρησιμοποίησαν ως βάση για την πτήση τους, βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του λιμανιού με θέα τη θάλασσα, θυμίζοντας το καταδικασμένο ταξίδι τους. Σε αυτό το σημείο υπάρχουν δύο αγάλματα, αυτά του Δαίδαλου και του Ίκαρου τη στιγμή που ετοιμάζονται για το ταξίδι τους όπως επίσης και ένα αμφιθεατρικά χτισμένο πέτρινο θεα

Αγία Γαλήνη Φωτογραφίες

Χάρτης

Go to top